Braad­worst-ma­ca­ro­ni

Met 6 ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een lekker stevige pasta op tafel.

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met 6 ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een lekker stevige pasta op tafel. 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. rul. Voeg de pastasaus toe en verwarm 5 min.
  3. Snijd de mozzarella in blokjes en scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Voeg de macaroni toe aan de saus. Bestrooi met de mozzarella en het basilicum. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met boerse tomatensalade met olijven. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.090 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Braadworst-macaroni

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Braad­worst-ma­ca­ro­ni

1
  • 300 g macaroni grande

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 2 braadworsten

Verwijder ondertussen het vel van de worsten.

3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. rul.

4
  • 350 g pastasaus zongedroogde tomaat

Voeg de pastasaus toe en verwarm 5 min.

5
  • 2 bollen mozzarella
  • 8 g basilicum

Snijd de mozzarella in blokjes en scheur de blaadjes basilicum in stukjes.

6

Voeg de macaroni toe aan de saus. Bestrooi met de mozzarella en het basilicum. Serveer direct. Bon appétit!

serveertip:

Lekker met boerse tomatensalade met olijven. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.