Sa­la­de van ro­ze kwar­tel­ei­tjes

  • ontbijt
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
4 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd 1 sjalot in parten. Schenk het bietensap in een pan en voeg 100 ml azijn, de suiker, het laurierblaadje, de sjalotparten en 1 mespunt zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. doorkoken. Laat afkoelen. Breng een pan water aan de kook en kook de kwarteleitjes 3-4 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Schep ze in het bietensapmengsel en laat ze minimaal 2 uur marineren. Neem ze met een schuimspaan uit de marinade. Snipper de andere sjalot en doe deze in een kom. Meng de slablaadjes met de sjalot. Snijd de eitjes in de lengte doormidden. Voeg samen met de tuinkers toe. Besprenkel met olie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Lekker met geroosterd brood.

Tip:

U kunt de kwarteleitjes al 1 dag van tevoren in de bietenmarinade zetten, zo worden ze nog intenser van kleur.

Tip:

Voeg voor een uitgebreide lunchversie van deze salade komkommer en radijs toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.