Sa­la­de van ge­bak­ken brood met to­nijn

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2 el olijfolie en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
  2. Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.
  3. Ontvel de tomaten (zie tip). Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.
  4. Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.
  5. Verhit een koekenpan. Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie. Bak de tonijn aan elke kant 1 1/2 minuut. Snijd de tonijn in dunne plakken.
  6. Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.

Tip:

Tomaten ontvellen: kruis ze aan 1 kant in, dompel ze in kokend water, kijk of het schilletje loslaat en leg ze vervolgens in koud water. Het velletje moet er nu eenvoudig af te halen zijn. Weet: hoe rijper de tomaat, hoe makkelijker te pellen.

Tip:

Panzanella is een klassieke Italiaanse salade van in olijfolie gebakken brood en tomaten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.