Pro­ven­çaal­se to­nijn­scho­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 207

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de tonijn in stukjes en schep om met wat peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de uien 5 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  2. Meng de wokgroente met de tomatenblokjes met vocht en de stukjes tonijn en schep in de ovenschaal of braadslee. Bestrijk de sneetjes stokbrood met de kruidenboter, verdeel ze met de boterkant naar boven over de schotel, zodat het mengsel wordt afgedekt.
  3. Zet de ovenschaal of braadslee in de oven en bak het gerecht in 20 min. goudbruin en gaar.
  4. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per ovenverschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.