Wit­te­bo­nen­scho­tel met worst en spek­jes

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook pellen en fijnsnijden. Witte bonen in vergiet afspoelen en laten uitlekken. Worst in dunne schuine plakjes snijden. Brood afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Spekblokjes toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Prei toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Bonen, tomatenblokjes, worst en Provençaalse kruiden toevoegen en gerecht op laag vuur ca. 5 min. laten stoven. Naar smaak peper toevoegen. Bonenschotel over 4 borden verdelen. In plakjes gesneden brood erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.