Ci­troen ge­vuld met ci­troe­nijs

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsmachine of diepvriesdoos

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd het kapje van de andere citroenen en leg apart. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees van de citroenen los van de schil, schep het eruit met een lepel. Snijd eventueel een kapje van de onderkant zodat de citroenen rechtop kunnen staan. Schep het vruchtvlees in een zeef en duw met een lepel het sap eruit. Breng de melk met de room en het citroenrasp aan de kook. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa. Schenk de warme melk erbij en laat het mengsel al roerend op het laagst mogelijke vuur indikken tot een gladde vla. Het mag niet koken. Zet de pan in een bak met water en ijsblokjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg 150 ml citroensap toe en giet het mengsel in de ijsmachine tot het ijs is (hoe lang dat duurt hangt af van de ijsmachine). Geen ijsmachine? Schenk het mengsel in de diepvriesdoos en zet het 4 uur in de vriezer. Roer elk uur om met een vork. Neem het ijs uit de vriezer, roer weer om en schep het in de uitgeholde citroenen. Doe de kapjes erop en plaats nog 1 uur in de vriezer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.