Ci­troen-ri­cot­ta­taart

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ? springvorm (Ø ca. 24 cm), ingevet en bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de gele schil van de citroenen. Week de rozijnen 10 min. in de thee. Splits de eieren in 2 kommen. Er mag geen spatje eigeel of ander vet in het eiwit komen, anders worden de eiwitten niet stijf! Roer de ricotta, de eidooiers, de room, de maizena, de suiker en het citroenrasp door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Laat de rozijnen uitlekken en schep ze door het ricottamengsel. Spatel het eiwit erdoor. Schep het geheel in de springvorm en bak de taart 40 min. in de oven. Neem de taart eruit, bedek hem met aluminiumfolie en bak hem nog 20-25 min. Controleer of het baksel gaar en stevig is, door er met een satéstokje in te prikken, deze hoort er schoon uit te komen. Is het stokje nog vochtig, bak de taart dan nog 10 min. Laat deze daarna afkoelen en verwijder de springvorm. Schenk vlak voor het serveren de likeur over de taart. Lekker met vanille- of citroenijs.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.