Ci­troen-munt­gra­ni­ta

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm 700 ml water met het rasp, sap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen in een diepvriesdoos.
  2. Voeg de munt toe. Laat 3 uur opstijven in de vriezer. Roer na 1 uur los met een vork. Herhaal 4 keer, na elk halfuur. Serveer de granita in kleine glazen.

Tip:

U kunt de granita een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de vriezer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.