Ge­gril­de zalm met ci­troen

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen en pers ⅓ van de citroen uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een steelpan en voeg de rode ui toe. Laat 4 min. garen tot de ui glazig is. Schenk het citroensap en het kokend water erbij en voeg de knoflook toe. Laat op laag vuur 3 min. inkoken. Voeg de kappertjes toe.
  2. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk dun met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout. Snijd de rest van de citroen doormidden. Verhit een grillpan en grill de zalmfilets in 6 min. gaar. Keer halverwege. Leg na 2 min. de citroen (met de snijkant op de grillpan) naast de zalm en gril mee tot ze gekaramelliseerd zijn. Het snijvlak is dan bruin.
  3. Snijd de peterslie fijn en schep door het kappertjesmengsel. Leg de zalmfilets en citroenhelften op borden en schep het kappertjesmengsel erbij.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte spinazie, pijnboompitten en couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde zalm met citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de zalm met ci­troen

1
1
  • 3 citroenen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie

Boen de citroen en pers ⅓ van de citroen uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en voeg de rode ui toe.

2
2
  • 3 el kokend water

Laat 4 min. garen tot de ui glazig is. Schenk het citroensap en het kokend water erbij en voeg de knoflook toe. Laat op laag vuur 3 min. inkoken.

3
3
  • 2 el kappertjes
  • 4 Schotse zalmfilets
  • 2 el olijfolie

Voeg de kappertjes toe. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk dun met de olie. Bestrooi met peper en zout.

4
4

Snijd de rest van de citroen doormidden. Verhit een grillpan en grill de zalmfilets in 6 min. gaar. Keer halverwege.

5
5

Leg na 2 min. de citroen (met de snijkant op de grillpan) naast de zalm en gril mee tot ze gekaramelliseerd zijn. Het snijvlak is dan bruin.

6
6
  • 2 el peterselie

Snijd de peterslie fijn en schep door het kappertjesmengsel. Leg de zalmfilets en citroenhelften op borden en schep het kappertjesmengsel erbij.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte spinazie, pijnboompitten en couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.