Ge­gril­de zalm en pa­pri­kasal­sa

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Leg de paprika's erop als de kooltjes smeulen en laat ze in ca. 30 min. zwart blakeren. Keer regelmatig. Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng het basilicum, de rode peper, de ui en 2 el olie. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de salsa op smaak met citroenrasp en peper en zout.
  2. Meng 2 el olie met de knoflook en breng op smaak met peper. Bestrijk de zalmfilets hier dun mee.
  3. Neem de paprika's van de barbecue en doe ze in een plastic zak. Maak de zak dicht en laat de paprika's 20 min. rusten. Verwijder dan het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Voeg toe aan de salsa.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng met het citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg ondertussen de zalmfilets op de barbecue en gril ze in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de zalm en de salsa.
video

Zalm gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde zalm en paprikasalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de zalm en pa­pri­kasal­sa

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika

Leg de paprika's erop als de kooltjes smeulen en laat ze in ca. 30 min. zwart blakeren. Keer regelmatig.

3
3
  • ½ bakje basilicum

Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

5
5
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de rode ui. Meng het basilicum, de rode peper, de ui en de olie.

6
6
  • 1 citroen

Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de salsa op smaak met citroenrasp en peper en zout.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 zalmfilet

Pers de knoflook. Meng de olie met de knoflook en breng op smaak met peper. Bestrijk de zalmfilets hier dun mee.

8
8

Neem de paprika's van de barbecue en doe ze in een plastic zak. Maak de zak dicht en laat de paprika's 20 min. rusten.

9
9

Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Voeg toe aan de salsa.

10
10
  • 300 g pastaschelpjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

11
11
  • 2 el olijfolie

Giet af en meng met het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

12
12

Leg ondertussen de zalmfilets op de barbecue en gril ze in 3-4 min. rosé. Keer halverwege.

13
13

Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de zalm en de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.