Zalm in ca­va met kap­per­tjes

Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in!

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in! 6 personen
3 113

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.
  3. Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.
  4. Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm in cava met kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in ca­va met kap­per­tjes

1
  • 600 g zalmfilet
  • 300 ml cava

Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

2
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 100 g kappertjes

Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken.

3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.

4

Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.

6
  • 4 el platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.