An­sjo­vis-spa­ghet­ti­ni

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de steeltjes van de peterselie en doe de blaadjes in de keukenmachine. Voeg de knoflook, de ansjovisfilets, de olijven, de kappertjes en de sjalot toe. Pureer tot een egale massa. Houd 2 el olie apart. Schenk langzaam en voorzichtig de rest van de olie bij het ansjovismengsel zodat een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de spaghettini een halve min. Roer tot de pasta helemaal bedekt is met een dun laagje olie. Zet het vuur uit, roer de saus erdoor en verdeel over 4 borden. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.