Spa­ghet­ti­ni met boe­ren­kool­pes­to

Oer-Hollandse boerenkool als basis voor de bekende Italiaanse pastasaus. Zo krijg je je kinderen echt wel aan de groente.

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oer-Hollandse boerenkool als basis voor de bekende Italiaanse pastasaus. Zo krijg je je kinderen echt wel aan de groente. 4 personen
3 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht. Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen.
  3. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree. Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Rasp de kaas en roer de helft door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover. Besprenkel met de rest van de olie. Lekker met een salade van tastytomtrostomaten en rode ui, besprenkeld met olijfolie.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaghettini met boerenkoolpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti­ni met boe­ren­kool­pes­to

1
1
  • 300 g spaghettini

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht.

2
2
  • 200 g boerenkool

Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 65 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el extra vierge olijfolie

Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de olie tot een puree.

5
5

Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe.

6
6
  • 80 g Pecorino Romano

Rasp de kaas en roer de helft door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover.

8
8
  • 1 el extra vierge olijfolie

Besprenkel met de olie. Lekker met een salade van tastytomtrostomaten en rode ui, besprenkeld met olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.