Cous­cous met fala­fel en ko­ri­an­der­pes­to

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd enkele blaadjes koriander achter voor de garnering. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de rest van de koriander met het amandelschaafsel, 6 el olie, de kaas, 2 el citroensap, het rasp en 5 el water tot een gladde pesto. Is het te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca. 20 sec. onder in kokend water en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie en bak de falafel 3-4 min. Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de knoflook 3 min. Meng er de couscous, de blokjes tomaat en naar smaak nog wat citroensap door. Serveer de couscous met de falafel en de pesto. Garneer met de achtergehouden koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met falafel en korianderpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met fala­fel en ko­ri­an­der­pes­to

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 45 g koriander

Pluk de blaadjes koriander en houd enkele blaadjes achter voor de garnering.

3
3
  • 55 g amandelschaafsel
  • 6 el olijfolie
  • 75 g witte kaasblokjes
  • 5 el kraanwater

Pureer de rest van de koriander met het amandelschaafsel, de olijfolie, de kaas, 2 el citroensap, het rasp en het water tot een gladde pesto.

4
4

Is het te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca. 20 sec. onder in kokend water en laat afkoelen.

6
6

Verwijder het vel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 200 g couscous
  • 2 el olijfolie
  • 410 g falafel

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie en bak de falafel 3-4 min.

8
8
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd de courgette in blokjes en pers de knoflook. Verhit de olie en bak de courgette met de knoflook 3 min.

9
9

Meng er de couscous, de blokjes tomaat en naar smaak nog wat citroensap door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.