Cous­cous met fala­fel in krui­di­ge saus

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 174

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in smalle ringen en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en prei 3 min. Schep de falafel erbij en bak 4 min. Schep de falafel uit de pan.
  2. Voeg volgens de aanwijzingen op de verpakking de kruidenmix met het water en de tomatensaus toe aan de ui en prei. Breng de saus al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en schep de falafel erdoor. Snijd de cherrytomaten in vieren. Schep de cherrytomaten door de couscous, breng op smaak met peper en zout en serveer de falafel en de saus erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Couscous met falafel in kruidige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met fala­fel in krui­di­ge saus

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g preien
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Was en snijd de prei in smalle ringen en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en prei 3 min.

3
3
  • 210 g falafel

Schep de falafel erbij en bak 4 min. Schep de falafel uit de pan.

4
4
  • 55 g mix voor couscous
  • 300 ml kraanwater
  • 450 ml sugo isolana (pastasaus)

Voeg volgens de aanwijzingen op de verpakking de kruidenmix met het water en de tomatensaus toe aan de ui en prei.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Breng de saus al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en schep de falafel erdoor. Snijd de cherrytomaten in vieren.

6
6

Schep de cherrytomaten door de couscous, breng op smaak met peper en zout en serveer de falafel en de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.