Oven­scho­tel met cous­cous en kip

De couscous gaar je samen met de andere ingrediënten in de oven.

(327)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De couscous gaar je samen met de andere ingrediënten in de oven. 4 personen
3 327

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Verdeel de kipfilets in gelijke stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in 2 min. lichtbruin.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de vrucht in partjes. Knip de peterselie fijn en meng met de citroenschil. Verwarm de room met het water en bouillontablet in een pan. Was en snijd de tomaten in kleine stukjes.
  3. Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de tomaat over de ovenschaal. Strooi de couscous erover. Schenk het warme roommengsel over de couscous. Leg de kipfilet bovenop de couscous en bestrooi met peper en zout. Dek de ovenschaal af en laat in ca. 20 min. in de oven gaar worden.
  4. Bestrooi de schotel met peterseliemengsel en serveer met de citroenpartjes.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 10-11

Ovenschotel met couscous en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met cous­cous en kip

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Verdeel de kipfilets in gelijke stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in 2 min. lichtbruin.

3
3
  • 1 citroen
  • 15 g verse peterselie

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de vrucht in partjes. Knip de peterselie fijn en meng met de citroenschil.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 250 ml kookroom
  • 300 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet
  • 600 g tomaten

Verwarm de room met het water en bouillontablet in een pan. Was en snijd de tomaten in kleine stukjes.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 250 g couscous

Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de tomaat over de ovenschaal. Strooi de couscous erover. Schenk het warme roommengsel over de couscous.

6
6

Leg de kipfilet bovenop de couscous en bestrooi met peper en zout. Dek de ovenschaal af en laat in ca. 20 min. in de oven gaar worden.

7
7

Bestrooi de schotel met peterseliemengsel en serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.