Fala­fel met to­ma­ten­sla

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een grote schaal. Schep de olie en 1/3 van de knoflook erdoor en zout naar smaak. Schenk het kokende water erover en laat de couscous 8 min. afgedekt wellen.
  2. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de tomaten in plakken en leg ze op de borden. Roer de rest van de knoflook met zout en peper naar smaak door de yoghurt. Bestrooi met paprikapoeder.
  4. Leg de falafel op de borden bij de tomatensalade. Serveer met de couscous en de yoghurt. Lekker met fijngesneden verse peterselie.

serveertip:

Lekker met fijngesneden verse peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 664 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Falafel met tomatensla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel met to­ma­ten­sla

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 teen knoflook

Doe de couscous in een grote schaal. Schep er de olie en 1 geperste teen knoflook door en zout naar smaak.

2
2
  • 500 ml kokend water

Schenk het kokende water over en laat de couscous 8 min. afgedekt wellen.

3
3
  • 420 g falafel

Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 600 g tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder

Snijd de tomaten in plakken en leg ze op de borden. Roer de knoflook met zout en peper naar smaak door de yoghurt. Bestrooi met paprikapoeder.

5
5

Leg de falafel op de borden bij de tomatensalade. Serveer met de couscous en de yoghurt.

serveertip:

Lekker met fijngesneden verse peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.