Bo­nen­stamp­pot­je

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 5 min. Laat uitlekken. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de uienpartjes goudbruin. Voeg de witte bonen en de sperziebonen toe. Stoof op laag vuur 5 min. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Voeg de roomkaas toe aan de aardappelen en laat smelten. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Voeg eventueel nog wat kookwater toe. Schep het bonenmengsel door de puree. Serveer met de rookworst.

Tip:

U kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Serveer met de rookworst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.