Ge­bak­ken pan­gasi­us­fi­lets met prei­stamp­pot

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies 4 gelijke visfilets uit of verdeel ze in 4 ongeveer gelijke stukken. Dep de visfilets droog. Wrijf ze in met viskruiden en wat zout. Zeef de bloem in een diep bord en wentel de visfilets hierdoor, zodat ze helemaal met bloem zijn bedekt. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak hierin de visfilets per 2 tegelijk goudbruin en gaar in 5 minuten. Houd de gebakken vis op een schaal in de oven warm.
  3. Roerbak in de achtergebleven olie de champignonroerbakmix en de prei al omscheppend beetgaar in 8 minuten. Smelt de roomkaas erbij. Giet de aardappelen af, stamp ze tot kruim en schep het preimengsel erdoor. Serveer de vis bij de preistamppot.

Tip:

Bieslookroomkaas is ook lekker als borrelhapje op een plakje komkommer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.