Boe­ren­kool met ge­hakt­bur­gers

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper, grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng het gehakt met het zakje kruidenmix en de helft van de knoflook en vorm hier 8 platte burgertjes van. Zet deze 10 min. afgedekt in de koelkast. Doe de aardappelen in een ruime pan, voeg de boerenkool en 400 ml water toe en kook het geheel gaar in de tijd die voor de aardappelen is aangegeven. Verhit ondertussen 1 1/2 el olie in een wok of braadpan en fruit de champignonroerbakmix en de rest van de knoflook 3 min. Kwast de gehaktburgers dun in met de rest van de olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten mooi bruin en gaar in 4 min. per kant. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang het kookvocht op. Stamp tot een grove puree. Schep het champignonmengsel erdoor en voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is. Serveer de gehaktburgers bij de stamppot boerenkool.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.