Knol­sel­de­rij-ge­hakt­taartje

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 840 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(142)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 142

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, rasp

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en laat ze elkaar 1 cm overlappen. Druk de naad goed aan. Prik met een vork gaatjes in de 4 deegbodems.
  2. Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en rasp ze grof.
  3. Klop de eieren los. Meng in een schaal de knolselderijrasp met het gehakt, de eieren, de crème fraîche en de helft van de kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Verdeel de knolselderijvulling in een brede baan over het midden van de deegbodems; houd de randen vrij. Vouw de randen omhoog, zodat een bakje ontstaat.
  5. Bestrooi de taartjes met de rest van de kaas en bak ze in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
  6. Meng de balsamicodressing door de sla. Verdeel de sla over 4 borden en leg op elk bord een taartje.

Tip:

De taartjes kunt u 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Zet de taartjes op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.