Ko­kos­rijst met knof­look­gar­na­len

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur. Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok. Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien. Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.
  3. Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok. Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.
video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Kokosrijst met knoflookgarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­rijst met knof­look­gar­na­len

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 600 ml kraanwater
  • 200 ml kokosmelk

Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur.

2
2
  • 1 prei

Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok.

4
4
  • 300 g knoflookgarnalen voor de wok

Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien.

5
5
  • 450 g tuinerwten

Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.

6
6
  • 250 g mangostukjes

Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok.

7
7

Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.