Ko­kos­rijst met man­go

(313)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
4 313

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.
  2. Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de sambal en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Snijd de paprika in reepjes van ½ cm en de mango in stukjes.
  3. Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min. Verdeel over kommen en serveer met de kokosrijst.

combinatietip:

Lekker met verse koriander

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kokosrijst met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­rijst met man­go

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 ml kraanwater

Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.

2
2
  • 360 g schouderkarbonades

Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes.

3
3
  • 1 tl sambal

Meng het vlees met de sambal en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 1 paprikamix
  • 1 mango

Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Snijd de paprika in reepjes van ½ cm en de mango in stukjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

5
5
  • 3 el olie

Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok.

6
6

Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min.

7
7

Verdeel over kommen en serveer met de kokosrijst.

combinatietip:

Lekker met verse koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.