Vis met man­go-gem­ber­saus en broc­co­li

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 100

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango met een schilmes. Snijd het vruchtvlees aan beide zijden van de pit recht af. Snijd het resterende vruchtvlees van de pit. Snijd het fruit in blokjes. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water. Giet af en vang 150 ml kookvocht op.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de knoflook, de mangoblokjes, de woksaus en 150 ml kookwater van de rijst toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de pangasiusfilets erbij en schep wat van de saus over de vis. Dek de koekenpan af en laat de vis op laag vuur in ca. 12 min. gaar worden. Schep af en toe wat saus over de vis.
  3. Kook de broccoli 8 min. en giet af. Verdeel de broccoli over 4 borden en serveer met de rijst en de vis in saus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.