Ker­rie­saus met man­go

Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij! 4 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
  2. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.

bewaartip:

U kunt de kerriesaus met mango 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kerriesaus met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­saus met man­go

1
1
  • 1 el olie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl sambal oelek
  • ½ kippenbouillontablet
  • 50 ml water

Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.

2
2
  • 1 mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.

bewaartip:

U kunt de kerriesaus met mango 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.