Ko­kos­rijst met chi­li­gar­na­len

Avondje Aziatisch? Dit zoetige rijstgerecht staat je razendsnel op tafel.

(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Avondje Aziatisch? Dit zoetige rijstgerecht staat je razendsnel op tafel. 4 personen
3 212

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika en paksoi in repen. Verhit olie in een hapjespan. Schep de rijst door de olie. Voeg de kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Verwarm de rijst 4-5 min. op matig vuur, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Voeg peper en eventueel zout toe.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Roerbak de paprika 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 min. Warm de ontdooide garnalen 1 min. met de groenten mee en voeg de chilisaus toe. Schep de kokosrijst in diepe borden. Verdeel er de garnalen en groenten over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kokosrijst met chiligarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­rijst met chi­li­gar­na­len

1
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi

Snijd de paprika en paksoi in repen.

2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g roerbakrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml kraanwater

Verhit olie in een hapjespan. Schep de rijst door de olie. Voeg de kokosmelk en water toe en breng aan de kook.

3

Verwarm de rijst 4-5 min. op matig vuur, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Voeg peper en eventueel zout toe.

4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Roerbak de paprika 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 min.

Tip: Roerbak eerst het witte gedeelte van de paksoi en voeg daarna het groene blad toe. Dan blijven beide lekker knapperig.

5
  • 300 g cocktailgarnalen
  • 100 ml zoete chilisaus

Warm de garnalen 1 min. met de groenten mee en voeg de chilisaus toe.

Tip: Ontdooi de garnalen snel in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.

6

Schep de kokosrijst in diepe borden. Verdeel er de garnalen en groenten over. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.