Ko­kos­rijst met kip en pa­pri­ka

Dit romige Thaise rijstgerecht met zoete ananas lusten kinderen ook.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Dit romige Thaise rijstgerecht met zoete ananas lusten kinderen ook. 4 personen
3 148

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk het sap uit het blik ananas in een maatbeker en vul het met de kokosmelk en eventueel nog wat water aan tot 600 ml. Breng aan de kook in een grote pan en voeg de rijst toe. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. Roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de rijst 15 min. staan.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip op hoog vuur goudbruin. Snijd intussen de ui in partjes en de paprika in reepjes. Zet het vuur laag, voeg de ui en de paprika toe en roerbak 5 min. tot de kip en de groenten gaar zijn.
  3. Snijd de ananas in stukjes. Voeg de ananas toe aan de kip, ui en paprika en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kokosrijst.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Kokosrijst met kip en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­rijst met kip en pa­pri­ka

1
1
  • 432 g ananasschijven
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 g basmatirijst

Schenk het sap uit het blik ananas in een maatbeker en vul het met de kokosmelk en eventueel nog wat water aan tot 600 ml. Breng aan de kook in een grote pan en voeg de rijst toe. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min.

2
2

Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. Roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de rijst 15 min. staan.

3
3
  • 2 el olie
  • 360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras
  • 2 uien
  • 1 zak paprikamix

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip op hoog vuur goudbruin. Snijd intussen de ui in partjes en de paprika in reepjes. Zet het vuur laag, voeg de ui en de paprika toe en roerbak 5 min. tot de kip en de groenten gaar zijn.

4
4

Snijd de ananas in stukjes. Voeg de ananas toe aan de kip, ui en paprika en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kokosrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.