Spruit­jes­taart met cham­pig­nons

Kort koken, kort roerbakken en dan de oven in, snelle spruitjestaart met tijm en ui.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(273)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kort koken, kort roerbakken en dan de oven in, snelle spruitjestaart met tijm en ui. 4 personen
3 273

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.
  2. Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de ui in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.
  3. Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Spruitjestaart met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­taart met cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 10 g boter

Ontdooi het bladerdeeg. Vet de ovenschaal in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 500 g spruitjes

Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min.

4
4
  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de ui in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 25 g boter
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min.

6
6

Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.

7
7
  • 150 g zuivelspread bieslook light
  • 3 eieren

Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling.

8
8

Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Verwarm de taart op de dag zelf in 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180°C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.