Var­kens­haas met cham­pig­nons

Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kun jij ook, die mooie grillstrepen op het vlees. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • wok
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbel­part­jes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 600 g ribbelfriet

Leg de ribbelfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3
3
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon.

4
4
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 300 g varkenshaas

Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout.

6
6

Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege.

7
7

Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.