Cham­pig­non­ra­gout met groe­ne as­per­ges

Dit snelle vegarecept is makkelijk te maken. De asperges blijven knapperig, de saus is heerlijk romig

(232)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit snelle vegarecept is makkelijk te maken. De asperges blijven knapperig, de saus is heerlijk romig 4 personen
3 232

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min. op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de Boursin Cuisine en de tijm toe. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
  3. Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 923 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Champignonragout met groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­ra­gout met groe­ne as­per­ges

1
1
  • 4 el zonnebloemolie
  • 900 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 500 g groene asperges
  • 400 g champignons

Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Snijd de champignons in kwarten.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min. op hoog vuur.

4
4
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 250 ml Boursin Cuisine sjalot bieslook
  • 2 tl gedroogde tijm

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de Boursin Cuisine en de tijm toe.

5
5

Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.

6
6

Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.