Kip­fi­let met pen­ne, bloem­kool en to­ma­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets overlangs en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten eromheen. Klop de olie met de knoflook en het citroensap tot een sausje, voeg naar smaak peper en zout toe en schenk dit over de kipfilets. Wentel de kipfilets hierin om. Schuif de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak de kipfilets gaar in 20 min. Keer ze na 10 min. Kook ondertussen de penne samen met de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met wat zout in 12 min. beetgaar. Verdeel de kipfilets over de 4 borden. Giet de penne en bloemkool af en schep het door de tomaten en het braadvocht van de kip. Serveer de penne met de groenten bij de kipfilets.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.