Pen­ne met to­nijn en bloem­kool

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng ruim water aan de kook en kook de bloemkool 5 min. Schep met een schuimspaan in een kom. Kook in het kookwater de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Bak ondertussen in een kleine braadpan zonder olie of boter de spekblokjes in ca. 10 min. zachtjes uit. Voeg de knoflook en de champignons toe en roerbak nog 5 min. Roer de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook. Voeg de bloemkool en de tonijn toe en warm even door. Breng op smaak met peper. Meng de penne erdoor en schep in 4 diepe borden.

Tip:

Voeg voor een extra smaakaccent tegelijk met de bloemkool en tonijn 50 g zwarte olijvenplakjes (potje 240 g) toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.