Pen­ne met ba­con en ru­co­la

(607)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 607

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bacon in stukjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de bacon op laag vuur al omscheppend knapperig in ca. 5 min. Schep de bacon met een schuimspaan uit de pan. Roerbak in het bakvet de ui en de paprika 3-4 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min.
  3. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten en de bacon toe en roerbak 1 min. Roer de penne erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 14-15

Penne met bacon en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ba­con en ru­co­la

1
1
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g bacon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika

Snijd ondertussen de bacon in stukjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de bacon op laag vuur al omscheppend knapperig in ca. 5 min.

4
4

Schep de bacon met een schuimspaan uit de pan. Roerbak in het bakvet de ui en de paprika 3-4 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten en de bacon toe en roerbak 1 min. Roer de penne erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 40 g rucola

Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.