Ge­rook­te kip­sa­la­de

Licht voorgerechtje met peer en pompoenpitten.

(224)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Licht voorgerechtje met peer en pompoenpitten. 4 personen
3 224

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in dunne plakken.
  2. Rooster de pompoenpitten 3 min. in een pan met antiaanbaklaag. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Laat afkoelen op een bord.
  3. Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in dunne plakken. Doe de balsamicoazijn in een kom. Schenk al roerend met een garde de olie voorzichtig bij de azijn, zodat er een lichtgebonden dressing ontstaat. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  4. Meng de sla met de dressing en de peren en verdeel over de borden. Verdeel de kip over de sla en bestrooi met pompoenpitten.

combinatietip:

Lekker met versgebakken ciabattabrood.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte kipsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te kip­sa­la­de

1
1
  • 160 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne plakken.

2
2
  • 2 el pompoenpitten

Rooster de pompoenpitten 3 min. in een pan met antiaanbaklaag. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 handperen

Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in dunne plakken.

4
4
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie

Doe de balsamicoazijn in een kom. Schenk al roerend met een garde de olie voorzichtig bij de azijn, zodat er een lichtgebonden dressing ontstaat.

5
5

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

6
6
  • 150 g rucolaslamelange

Meng de sla met de dressing en de peren en verdeel over de borden. Verdeel de kip over de sla en bestrooi met pompoenpitten.

combinatietip:

Lekker met versgebakken ciabattabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.