Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm 3 el olie in een pan en laat de ui op laag vuur in 1 uur zacht worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 8 vierkantjes uit het pizzadeeg. Verdeel de uien over de deegvierkantjes en bak de taartjes in de oven in 15 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen de entrecotes met tijm en peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel het vlees over de uientaartjes, bestrooi eventueel met peper en serveer direct.
  2. U kunt de uientaartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de entrecotes vlak voor het serveren en beleg de taartjes ermee.

Tip:

Voor een supersnel Italiaans bijgerecht: schenk de tomatensaus uit de pizzakit over 500 g beetgaar gekookte sperziebonen en verdeel er 2 el zwarte olijven zonder pit over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.