En­tre­co­te met bier­jus, aard­ap­pel­pu­ree en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak

Van aperitief tot hoofdgerecht: Leffe Blond bier past bij veel momenten.

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Van aperitief tot hoofdgerecht: Leffe Blond bier past bij veel momenten. 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak, snijd in stukken van 4 cm en vervolgens in parten. Snijd de sjalotten in parten. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de pastinaak en sjalot 20 min. op laag vuur.
  2. Voeg na 10 min. 1 el appelstroop toe en roer regelmatig op middelhoog vuur, zodat de stroop kan karamelliseren. Snijd de bieslook fijn en schep erdoor. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit 25 g boter in een koekenpan, bestrooi de entrecotes met peper en zout en bak in 3 min. rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 10 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Laat het bakvet in de pan zitten. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de tijm en de kruidnagels toe aan het bakvet. Fruit 2 min. op laag vuur. Blus af met de Leffe blond en 2 el appelstroop. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de kruidnagels. Serveer de entrecote met de puree, pastinaak en jus.
video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te met bier­jus, aard­ap­pel­pu­ree en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak

1
1
  • 400 g pastinaak

Schil de pastinaak, snijd in stukken van 4 cm en vervolgens in parten.

2
2
  • 300 g sjalotten
  • 25 g boter

Snijd de sjalotten in parten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de pastinaak en sjalot 20 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 el appelstroop

Voeg na 10 min. de appelstroop toe en roer regelmatig op middelhoog vuur, zodat de stroop kan karamelliseren.

Karamelliseren

Instructievideo

01:36 min.

4
4
  • 25 g bieslook
  • 6 takjes tijm

Snijd de bieslook fijn en schep erdoor. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

5
5
  • 25 g boter
  • 4 entrecotes

Verhit de boter in een koekenpan, bestrooi de entrecotes met peper en zout en bak in 3 min. rosé. Keer halverwege.

6
6

Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 10 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Laat het bakvet in de pan zitten.

7
7
  • 900 g aardappelpuree

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 2 kruidnagels
  • 300 ml Leffe blond
  • 2 el appelstroop

Voeg de tijm en de kruidnagels toe aan het bakvet. Fruit 2 min. op laag vuur. Blus af met de Leffe blond en appelstroop.

9
9

Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verwijder de kruidnagels. Serveer de entrecote met de puree, pastinaak en jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.