Plaat­piz­za met sja­lot­jes en gei­ten­kaas

Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.

  • hoofdgerecht
  • 12 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(237)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid. 12 personen
4 237

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de tomatensaus (uit pizzakit). Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.
  2. Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in.
  4. Rol het deeg uit de pizzakit over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.
  5. Druppel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de pizza ca. 4 uur van tevoren maken, bewaren in de koeling en vlak voor serveren afbakken.
video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met sja­lot­jes en gei­ten­kaas

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 600 g pizzakits
  • 1 tl gedroogde oregano

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep de tomatensaus (uit pizzakit). Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout.

2
2

Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.

3
3
  • 400 g sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 ml water

Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.

4
4

Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 350 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in.

7
7

Rol het deeg uit de pizzakit over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.

8
8

Druppel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de pizza ca. 4 uur van tevoren maken, bewaren in de koeling en vlak voor serveren afbakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.