Gries­meel­pud­ding met fram­bo­zen­saus

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvorm inhoud ca. 1 liter, staafmixer, vershoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en 80 g suiker aan de kook. Snijd de rest van het vanillestokje fijn. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap 5 minuten op laag vuur doorkoken en dik worden. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Spoel de puddingvorm, het cakeblik of de 4-6 kleine vormpjes om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Doe de frambozen met het bessensap, het fijngesneden vanillestokje en 60 g suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer met de staafmixer. Zeef het mengsel en laat afkoelen. Keer de pudding op een diep bord en schenk de saus eroverheen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.