Gries­meel­pud­ding met ci­troen

Dit is er een uit grootmoeders tijd. Maar dan anno nu! Lekker met bosvruchtensaus

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Dit is er een uit grootmoeders tijd. Maar dan anno nu! Lekker met bosvruchtensaus 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • puddingvorm (1 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.

serveertip:

Serveer de pudding bijvoorbeeld met lekkere bosvruchtensaus.

bewaartip:

U kunt de pudding 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik, afgedekt met vershoudfolie, in de vorm in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Griesmeelpudding met citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gries­meel­pud­ding met ci­troen

1
1
  • 1 vanillestokje
  • 700 ml volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 80 g suiker
  • 100 g griesmeel

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin.

2
2

Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen.

3
3

Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.

serveertip:

Serveer de pudding bijvoorbeeld met lekkere bosvruchtensaus.

bewaartip:

U kunt de pudding 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik, afgedekt met vershoudfolie, in de vorm in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.