Gries­meel­pud­ding met rood fruit

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • kleine rechthoekige schaal of cakevorm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Vanillestokje in lengte opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Melk met vanillestokje en -merg aan de kook brengen. Suiker, amandel en griesmeel toevoegen. Mengsel op laag vuur 10 min. zachtjes laten doorkoken, regelmatig roeren. Griesmeel wat laten afkoelen, vanillestokje verwijderen. Vorm omspoelen met koud water, griesmeelmassa erin gieten en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.
  2. Aardbeien schoonmaken, halveren en in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met suiker. Aalbessen wassen en met vork voorzichtig van takjes rissen. In kom frambozen en aalbessen voorzichtig met aardbeipuree omscheppen. Puddingvorm kort in warm water houden, snijplank of serveerschaal erop leggen en samen keren. Vorm verwijderen en pudding in plakken snijden (dit kan ook aan tafel). Fruitsaus erop en ernaast scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.