Gries­meelg­noc­chi

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 20 cm, pannenkoekmes, ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnee 6 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg al roerend het griesmeel toe en kook daarna op laag vuur al roerend in 5 minuten gaar. Neem weer de pan van het vuur, voeg 40 g kaas toe en roer tot dit is opgenomen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Splits de eieren en meng de eidooiers erdoor en schep het mengsel op de bakplaat. Spreid uit met een natgemaakt pannenkoekmes tot een laag van ruim 1 cm dik. Laat ca. 30 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek rondjes uit de plak griesmeel en leg ze dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal. Leg de restjes van het griesmeel ertussen. Smelt de boter en schenk deze erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in 25 minuten goudbruin.

Tip:

Serveer met runderchipolataworstjes, kant-en-klare pastasaus (tomaat-mascarpone, bakje 225 g) en rucolasla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.