Gnoc­chi (aard­ap­pel-gries­bal­le­tjes)

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken en laten droogstomen. Aardappels met pureestamper fijnstampen. Bloem, griesmeel, ei en helft van kaas door puree roeren. Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. In ruime pan water met zout en scheutje olie aan de kook brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Van puree (eventueel met bebloemde handen) balletjes van ca. 2 cm doorsnede vormen. Vervolgens balletjes met vork iets platdrukken en in gedeelten in ca. 2 minuten in water tegen de kook aan gaar laten worden (pocheren). Gnocchi voorzichtig met schuimspaan uit pan scheppen en laten uitlekken. Ovenschaal invetten. Gnocchi vervolgens dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Bestrooien met rest van geraspte kaas. Gnocchi in midden van oven in ca. 5 minuten bruin laten kleuren.

Tip:

Ook lekker als hoofdgerecht, geserveerd met tomatensaus met rozemarijn, en groentesalade

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.