Ei­kop­jes

  • brunch
  • 2 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch 2 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ramequins (kleine keramieken schaaltjes), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de cappuccinokopjes of ramequins in met de boter en bestrooi met de kaas, zodat de binnenkant bedekt is. Breek in elk kopje 2 eieren en 1 eidooier en bestrooi met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Bedek elk kopje met aluminiumfolie en zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk daar voorzichtig kokend water in tot het water aan de buitenkant net zo hoog staat als het ei aan de binnenkant. Zet 12 tot 15 min. in de oven, of tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn. Als de eieren goed zijn, haalt u de ovenschaal of braadslee uit de oven. Schep er wat water uit tot u de kopjes met een ovenhandschoen kunt oppakken. Serveer ieder eitje met wat gegrilde groene asperges, bimi of andere groenten om te dippen, of lekker geroosterd brood.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.