Groen­te­bal­le­tjes met pa­pri­kasaus

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine, 8 satéprikkers, grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de helft van de geroosterde paprika’s uitlekken, snijd in stukken en meng met de knoflook en tomaat. Pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Rijg aan ieder satéstokje 4 groenteballetjes en gril ze 3-4 min. in een hete grillpan. Verwarm de paprikasaus in een steelpan.
  3. Verdeel de groentestokjes over de borden en schep de saus erover. Lekker met geroerbakte verse spinazie en zilvervliesrijst.

Tip:

Fijngesneden geroosterde paprika?s zijn ook lekker door aardappelpuree. Dit geeft de puree een friszuur accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.