Groen­te­bal­le­tjes met dop­erw­ten­sa­la­de

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de ovenbakplaat met het bakpapier. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en bak onder in de oven 15-20 min. Voeg na 10 min. de groenteballetjes toe. Schep af en toe om.
  2. Breng een laagje water aan de kook. Voeg de tuinerwten toe. Kook 5 min. en spoel koud in een vergiet. Snijd de radijs in plakjes. Zoek de radijsblaadjes uit, gebruik alleen de gave blaadjes, scheur grote blaadjes wat kleiner. Snijd het blad van de munt fijn. Meng de ui en de helft van de munt door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Meng de tuinerwten met de radijs, het radijsgroen en de rest van de munt en voeg 2-3 el yoghurtsaus toe.
  3. Verdeel de salade en de groenteballetjes over 4 borden. Serveer met de aardappeltjes en de rest van de yoghurtsaus.

Tip:

Munt is ook heerlijk als thee: zet in elk glas een takje munt, giet er kokend water op en voeg naar smaak wat honing toe. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.