Spek­lap­jes met wit­lof uit de oven

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 90

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook en kook het witlof 5 minuten. Schep de bevroren aardappelpuree in de ovenschaal en leg de gehalveerde witlofstronkjes erop. Meng het beschuitkruim met 1 el olie en wat peper en zout naar smaak en strooi dit over het witlof. Bak het gerecht 30 minuten in de oven. Wrijf de speklapjes in met peper en zout, snijd ze elk in 3 stukken en bestrooi ze met de bloem. Verhit in een braad- of hapjespan de rest van de olie en bak hierin de speklapjes aan beide kanten bruin. Schep de uiringen erbij en bak ze bruin. Schenk er 200 ml water en de ketjap manis bij, dek de pan af en stoof de speklapjes gaar in ca. 20 minuten. Keer ze af en toe. Schep op elk bord wat witlof met aardappelpuree, leg de speklapjes erbij en schenk de uienjus erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.