Pit­ti­ge spek­lap­jes uit de oven

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
  2. Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.
  3. Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.685 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige speklapjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge spek­lap­jes uit de oven

1
1
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 el Zeeuwse keukenstroop
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade.

2
2
  • 500 g speklapjes zonder zwoerd

Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.

3
3
  • 600 g aardappelkroketjes

Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.

5
5
  • 700 g geschoonde spruitjes
  • 1 limoen

Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6

Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.

7
7

Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.