Wor­tel­stamp­pot met ve­ge­ta­ri­sche schnit­zels

Lekker met een lepel friszure piccalilly.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker met een lepel friszure piccalilly. 4 personen
3 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen en de winterpeen in stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. aan beide kanten krokant en gaar. Giet de aardappelen en winterpeen af, maar vang het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en winterpeen met de rest van de olie en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  2. Snijd de bosuien in ringetjes en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de wortelstamppot over de borden en leg de schnitzels erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wortelstamppot met vegetarische schnitzels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­stamp­pot met ve­ge­ta­ri­sche schnit­zels

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 750 g winterpeen

Snijd de aardappelen en de winterpeen in stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 4 Valess schnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. aan beide kanten krokant en gaar.

3
3

Giet de aardappelen en winterpeen af, maar vang het kookvocht op.

4
4
  • 2 el olijfolie

Stamp met de pureestamper de aardappelen en winterpeen met de rest van de olie en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.

5
5
  • 3 bosuien

Snijd de bosuien in ringetjes en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de wortelstamppot over de borden en leg de schnitzels erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.