Wor­tel­stamp­pot

(43)waardeer
Een lekker hollands recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: perssinaasappel, winterpeen, vastkokende aardappels, sojasaus, knoflook, tofu naturel, olijfolie en bosuitjes Hollands hoofdgerecht 4 personen 580 kcal
3 43

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Rasp de schil van de sinaasappel. Kook de winterpeen, aardappels en de helft van de sinaasappelrasp in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Pers de sinaasappel uit en roer het sap, de rest van de rasp, de sojasaus en knoflook tot een saus. Dep de tofu droog en snijd 'm in plakken. Halveer elke plak, leg de plakken in de saus en marineer ze 10 minuten. Neem de plakken tofu uit de saus, dep ze droog en smeer ze in met een eetlepel olie. Verhit de grillpan en gril de tofu in 5 minuten per kant gaar. Laat de saus waarin de tofu is gemarineerd op hoog vuur 2-3 minuten inkoken. Giet het peen-aardappelmengsel af en stamp het fijn met de rest van de olie en de helft van de bosuiringetjes. Verdeel de stamppot over vier borden, leg er een plak gegrilde tofu naast en druppel er wat saus over. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 580 kcal
  • Eiwit 30 g
  • Vet 28 g
  • Koolhydraten 53 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.