Wor­tel­stamp­pot

De vegetarische variant van de Hollandse hutspot. Zonder worst, mét tofu.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De vegetarische variant van de Hollandse hutspot. Zonder worst, mét tofu. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de schil van de sinaasappel. Dep de tofu droog en snijd die in plakken. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de winterpeen in stukken. Schil en snijd de aardappel in stukken. Kook de winterpeen, aardappels en de helft van de sinaasappelrasp in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Pers de sinaasappel uit en roer het sap, de rest van de rasp, de sojasaus en knoflook tot een saus. Halveer elke plak tofu en leg de plakken in de saus en marineer ze 10 min. Neem de plakken tofu uit de saus, dep ze droog en smeer ze in met een 1/4 olie. Verhit de grilpan en gril de tofu in 5 min. per kant gaar. Laat de saus waarin de tofu is gemarineerd op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.
  3. Giet het peen-aardappelmengsel af en stamp het fijn met de rest van de olie en de helft van de bosuiringetjes. Verdeel de stamppot over vier borden, leg er een plak gegrilde tofu naast en druppel er wat saus over. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wortelstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­stamp­pot

1
1
  • 1 perssinaasappel
  • 750 g tofu naturel
  • 3 bosuitjes
  • 1 kg winterpeen

Rasp de schil van de sinaasappel. Dep de tofu droog en snijd die in plakken. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de winterpeen in stukken.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil en snijd de aardappel in stukken.

3
3

Kook de winterpeen, aardappels en de helft van de sinaasappelrasp in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 4 el sojasaus

Pers het teentje knoflook. Pers de sinaasappel uit en roer het sap, de rest van de rasp, de sojasaus en knoflook tot een saus.

5
5

Halveer elke plak tofu en leg de plakken in de saus en marineer ze 10 min.

6
6
  • 1 el olijfolie

Neem de plakken tofu uit de saus, dep ze droog en smeer ze in met een 1/4 olie. Verhit de grilpan en gril de tofu in 5 min. per kant gaar.

7
7

Laat de saus waarin de tofu is gemarineerd op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.

8
8
  • 3 el olijfolie

Giet het peen-aardappelmengsel af en stamp het fijn met de rest van de olie en de helft van de bosuiringetjes.

9
9

Verdeel de stamppot over vier borden, leg er een plak gegrilde tofu naast en druppel er wat saus over.

10
10

Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.