Ro­de­kool-wor­tel­stamp­pot

Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes. 4 personen
3 204

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.
  4. Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Warm nog 2 min. door. Serveer met de balletjes.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool-wortelstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool-wor­tel­stamp­pot

1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

2
  • 250 g winterpeen
  • ½ rodekool

Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.

3
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 150 ml kraanwater
  • 2 el rodewijnazijn

Verhit de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit.

4
  • 1 el olijfolie
  • 210 g vegaballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.

5
  • 150 ml magere melk

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.

6
  • 40 g selderij
  • 100 g blanke rozijnen

Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Warm nog 2 min. door. Serveer met de balletjes. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.