Rodekool-wortelstamppot
Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes.
500 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
250 g
½ krop
3 el
1 tl
150 ml
2 el
200 g
150 ml
40 g
100 g
Dit heb je nodig
pureestamper of Hackit
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 08 - Comfort food
2016 nr. 01 - Goed voor je
2013 nr. 01 - Goed begin
2020 week 07-08 - 2020 week 07-08
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.
Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Rodekool-wortelstamppot
Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes.

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.
Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.
Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
250 g winterpeen
½ krop rodekool
3 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
150 ml kraanwater
2 el rodewijnazijn
200 g vegetarische balletjes
150 ml magere melk
40 g verse selderij
100 g blanke rozijnen
Dit heb je nodig
pureestamper of Hackit




